10. jan, 2016

Årets første far og sønn fisketur :-)

Min eldste sønn Benjamin (snart 6 år) viser stor interesse for fisking, akkurat som pappaen.
At han har fått lett tilgang til interessen kan jeg ikke nekte for, men det er ikke selvsagt at kjøtt og blod nødvendigvis trenger å være så like.
Dette er noe jeg virkelig setter pris på, at jeg kan dele en slik hobby med eldstegutten min.

Snø, is og kald vind stopper ikke junior, han skulle på fisketur han !

Tidligere i dag satt vi og bandt fiske tackles sammen. Perler, farger , kroker og alt slags dill førte til en rekke spørsmål fra Benjamin. feks :  " koffår e fisken så teide at an ikkje ser kroken og senå?" Det er masse tanker i hodet på en 5åring altså ..

En halvsløv pappa hadde egentlig ingen planer om å ofre sofaplassen til 'tøysefiske' etter hvitting og sypiker denne vindfulle kvelden, men hvem kan vel si nei til en så gira 5 åring?
Gleden hans var stor når jeg sa ' ok '.

Det ble en tur til hommersåk kai.
Litt kokte reker og noe makrell mikset med attraqua saltvann pulver var agnet vi satt på noen enkle paternoster tackle med selvlysende owner perler og sakuma chinu #4 kroker.
Små kroker og egentlig bare kosefiske etter småfisk var planen.

Det tok ikke lang tid før hvittingen meldte seg, den kom opp på kommando. Sypikene bet også hyppig.. Alt var som forventet. Benjamin sveivde opp enda en fisk.. en til sypike, trodde jeg. . til jeg reagerte på at denne var noe annerledes enn de andre sypikene. Denne hadde underbitt og ikke overbitt.
Øyepål! Øyepål og sypike blir nok ofte tatt for å være samme art, da de ser rimelig like ut. To ting som tydelig skiller øyepål fra Sypike er at den har underbitt og en liten flekk ved roten av brystfinnene.
Da ble det en ny art for Benjamin som nå er oppe i 16 arter totalt.
D e show !Liker