16. des, 2015

En oppsummering av året.

Hei. Da er året snart over og derfor vil jeg komme med en oppsummering av 2015.

Da året startet var jeg ansatt hos Gmax Forus, mange forandringer skjedde i kjeden og meldingen om nedjusteringer i produktutvalg kom. Dette tok hele gleden fra meg da jeg hadde jobbet hardt for å bygge opp en bra fiskeavdeling.
Motivasjonen tok rennefart og jeg ble egentlig bare gående rundt på ' gulvet ' å gjøre en halvhjertet jobb.
Valget ble å skifte beite.
Allerede i mars var den blå uniformen byttet ut med en grønn og svart en. Nye muligheter dukket opp over gaten og XXL Forus ble min nye arbeidsplass. Fiskeansvarlig som tittel og motivasjonen på topp igjen. Liker
Jeg startet denne bloggen bare for 'skoj' , da jeg egentlig alltid har sett på blogging som noe merkelige greier. Men de tankene måtte jeg raskt forandre på da bloggen tok mer av enn planlagt. Nå er jeg en stolt blogger og sikkert på top 10 av Norges dårligste rettskrivere, men hva betyr vel det da jeg i skrivende stund har 50.000 klikk de siste 9 månedene. Kul{#smileys123.tonqueout}
Jeg forstår enda ingenting , men er ubeskrivelig glad for at folk viser interesse!
Sist uke traff jeg på en journalist og fotograf som fortalte meg at han leste alle innleggene jeg skrev, selv om han ikke fisker mye selv , er han facinert over alt jeg drar opp fra sjøen. ' Du skriver som en tilbakestående ape, men allikevel er det dritgøy å lese om hva du driver med ' sa han.. Ok, kanskje ikke ordrett, men noe i den duren . Haha!
Fine mann !KulSmiler stort

I starten av året fikk jeg også en del ' tyn' av et par navn jeg ikke skal nevne nå. Men av tidligere arter jeg har fisket var mange dårlig dokumentert og mange uten skikkelige bilder. Valget ble da å starte helt på ny slik at det ble helt riktig.
Selv om jeg var farlig hissig på disse gutta en stund, skylder jeg dem nå en stor takk.
Hadde jeg ikke startet artslisten på ny, ville det ikke blitt noe av det eventyret jeg har  opplevd i år.

Noen fiskearter har frustrert meg så mye at jeg i sinne har knekt fiskestanga over knærne , kastet utstyret til langtvekkistan ,satt meg i bilen og tenkt ' pikkfisk' .. Hatt lyst til å gi helt opp og bare starte med krabbeteiner og krabbefiske istedenfor.
Allikevel har jeg prøvd på ny og til slutt fått dem til å bite over kroken. Da er gleden ubeskrivelig og all frustrasjon glemt på et øyeblunk.
Den minste fisken jeg har kroket i år er en 9 pigget stingsild på 0.3 gram. Med 'kroket' mener jeg at den faktisk har bitt over kroken min under målrettet fiske.
Nerdete?  Ja! Gøy ? Ja! Teit? Ja! Synes jeg det er verdt opplevelsen? Definitivt!

Året har gitt meg 67 forskjellige fiskearter. 64 av dem er tatt under målrettet fiske, mens 3 av dem har dukket opp som hyggelige ' bifangster' .
Kveite på 8.9 kg da jeg fisket etter rødspette, STOR bonusfisk. Vassild når jeg fisket etter lysing i Bergen. Og Havabbor da jeg egentlig var på vei til laksefiske. Sistnevnte er helt latterlig gøy!

Fangsten som sitter dypest i år er lysingen jeg fikk da Espen Knarvik guidet meg i august. Denne hadde jeg ønsket meg lenge og var hovedmålet for året.

2015 har også gitt meg masse nye bekjentskap innen sportsfiskemiljøet og nye stunts er allerede planlagt med både nye og 'gamle' fiskevenner i 2016.

En ting til jeg MÅ nevne selv om det ikke er fiskerelatert, er at jeg har vært FC Barcelona Fan i 9 år. Jeg har sett nærmest alle kampene på tv, men aldri vært på camp nou. Min gode Marianne ordnet dette som overraskelse til meg i år da jeg ble 30 år. Tur til Barcelona og fotballkamp på camp nou!! Minne for livet!!


Til slutt nå vil jeg få takke litt folk som har spilt en stor rolle for meg i år, både fiskemessig og karrieremessig.

Tolmodige og litt .. bare pittelitt..  Til tider sinte Marianne som har passet barna mens pappaen har vært på fiskeeventyr. HviskerKul

Min varehussjef Anker Wiinberg og Per Thingbø for mulighetene i XXL Forus. Anker, en bedre sjef finnes ikke.. Du blir savnet neste år! Lykke til i ny jobb.

Espen Knarvik for masse velykkede fisketurer og råe opplevelser.

Peters s lie og Mathias botnen for et kanon fiskeopplegg i Hardanger.

Asgeir Alvestad og pure fishing.

Frode Pedersen og Salar sportsfiske.

Eirik Reinsnos og sølvkroken.


Mine gjester på XXL Forus skal ha en takk for et fantastisk år, sammen har vi satt rekord på omsatte kroner i fiskeutstyr hos XXL, det er ikke verst!!

Og selvfølgelig gir jeg en stor takk til alle som gidder å lese bloggen min.

Sist men ikke.. okei da..han er minst (KulVill) så går den største takken til fetter Sebastian Rinaldo Pedersen for hundrevis av fisketimer sammen hvor latter, pjakk, og uforglemmelige minner har stått på menyen! Det smyge.

Jeg ser frem til nye arter og rekorder i året 2016!
Ha en riktig god jul alle sammen, nyt tiden og resten av året.

Takk for i år !
-Raphael