15. des, 2015

Enda et hyggelig gjensyn med nku i år!

Mens en stor prosent av verdens befolkning styrer og herjer med julegave shopping i disse tider, avtaler to karer at fredfulle lysefjorden er stedet vi ønsker å tilbringe dagen med målrettet fiske etter en merkelig liten fisk som skulle bli ny art for Eirik.

Kl 08.00 stiller Eirik opp på døra mi. En hversin kopp kruttsterk kaffe og litt tacklebinding må til før vi skal starte jakten på fisken som heter nordlig knurrulke. Denne stilige tassen er faktisk ganske sjelden , men på et sted i lysefjorden finnes en fin bestand av den.

Etter at kaffen er i magen og tacklene bundet, pakker vi stenger og fiske dill + dall i bilen. Minus 2 kalde grader vises på termometeret, 0 ms vind og klar himmel tilsier en flott dag.

Vi kjører innom statoil for en frokost. Tanken på en stor burger med dobbel ost og bacon gir meg vann i munnen. Jeg bestiller.. Damen bak disken fyrer burgeren på grillen og kommer for å ta betaling. Oi... Hvor er bankkortet mitt?!? Jeg ser burgeren ta rennfart... Men heldigvis finner Eirik frem sitt visakort og sier " I fix " ! Phew , burgeren tok ikke rennfart allikevel ! Takk Eirik !! Rødmer
Forøvrig fant jeg bankkortet mitt da jeg kom hjem igjen .. Det lå i et av fiskeskrinene mine , sånt kan det gå når et B menneske som meg skal lage fisketackler så alt for tidlig på dagen, absolutt alt ble ryddet på plass oppi skrinet, inkl bankkortet mitt. . Fiine mann!Hvisker

Litt kjøring og en ferjetur senere var vi på plass i lysefjorden. Jeg instruerte Eirik godt på hvor han skulle kaste ut og hvordan og hva og hvem å di.. Altså bare mas. .
Raphael Pedersen tidlig på 'quisten' blir noe intens og er nok mest for en sjelden gruppe av spesielt interesserte mennesker.KulKulKulVill

' om 5 min så sidde an' sa jeg selvsikkert til Eirik . Det nappet fort i stangtuppen hans og jeg gjorde klar iphonen for å ta bilde av hans nye art i form av det som skulle være nordlig knurrulke.
Selvsikkerheten min fikk seg en liten nedjustering da det kom opp en dublett hvitting på 20 gram.
Såå enkelt skulle det ikke være nei.. Ikke denne gang. Faktisk tok det en hel time , et dusin babyhvitting og 2 fløyfisk før første nku satt. Eirik fisket med to stenger samtidig og etter en photosession og catch&release av knurrulken sveivde han like godt inn en til på den andre stangen også. 2 på rad innen 3 minutt = nku prøven vel bestått!
Top nodge!
En flott dag ble det, klokken nærmet seg 12 og solen kom frem over fjelltoppene. Hvem vil være på juleshopping og kaos når man kan nyte en deilig og solfylt dag på sjøen .. Ikke jeg i hvertfall!

2 nye arter på Eirik i dag. Fløyfisk og nku ( nordlig knurrulke)

Mission done !Liker