16. nov, 2015

Bergen og blogg del 2. ' Raphael fikk kjørt sei'

Kl 08 var ' fenrik' Knarvik nede i kjelleren og vekte opp leiren. ' frokosten er klar og vi må komme oss ut på sjøen!' Lød ordene fra sjefen. For 4 timer siden hadde vi akkurat komt hjem fra nattfiske , 20 ms vind og haglbyger. Nå var det på'n igjen!

Egg , bacon og toast stod klar på tallerkene våre. Espen Knarvik som var like sein i seng som oss to andre rakkere fra Stavanger hadde stått opp og mekket frokost til oss. Denne mannen er unik, jeg har ikke ord. Nok en gang åpner han hus og hjem, men ikke bare det.. Han lager frokosten også. Jeg er målløs !

Vi trykket maten inn i gapet og gjorde oss klar til det som for  min del var klimakset med denne turen, altså storsei!

Jeg ble mildt sagt salig i det jeg kom ut .. Ikke et vindkast, ikke en byge av regn, men sol! For bare 4,5 timer siden blåste det nesten okser og kuer over oss. Du snakker om
Værskifte!!

Vi kjørte ned til sjakten Espen har, en stor og god båt med masse luksus i!

En times kjøretid i båt og vi var på plass og fisket etter seien skulle endelig begynne. Dette har jeg ventet på i 8 uker.

Jeg hadde på forhånd bundet noen tackler som var ment til dette fisket. 2 opphengs kroker i str 6/0 , med 2meters mellomrom , litt selvlysende slange foran krokene og en havbom med en savage gear reel eel som slep.
Jeg fikk et lynkurs av storfiskeren Aksel Larsen via facebook om hvordan han trer sene gjennom disse gummiålene og fester en stor krok bak på halen. Jeg hadde virkelig troen på disse.. noe jeg ikke angrer på et sekund!

Vi fisket på ca 120
meters dyp, rundt oss låg en haug med småbåter og mennesker som fisket, så det var ingen problem
og se at det var et populært fiskested. Men det flere av dem muligens ikke visste om var at her finnes det grov sei om man er heldig. Noe de ville få se etterhvert Kul

Selv startet jeg å fiske på bunnen. Det kom opp noen sei på rundt kiloet, men det var ikke disse jeg kom for.
Sebastian startet fisket sitt etter vassild , da dette var en manglende art for hans del.

Da jeg etterhvert ble noe lei av å hale opp sei på kiloen og halvannet, skiftet jeg litt taktikk. Jeg kjørte samme tacklet, men begynte og leite mer etter fisken høyere opp i sjøen. Endelig kom det et lite ut ras  på stangen min, nå var det større fisk på her. Jeg tenkte hele tiden at en sei på 5+ kg hadde jeg blitt svært fornøyd med. Etter og ha kjørt fisken litt og kjent at det dro litt i stangtuppen, begynte jeg å sveive fisken opp. En sei i 2 kilos klassen satt på øverste opphengskrok , mens nede på gummiålen satt en voksnere fisk. 5.1 kg og ny pers på sei!
Dette skulle vise seg og bare være en god start egentlig. Nå gikk jeg ' all in' for enda større fisk. Opphengskrokene tok jeg av og
Kjørte kun havbom og reel eel agnet med en lang strimmel av makrell. Jeg jobbet meg opp og ned fra 120 meters dyp til 80meters dyp og lot gummi ålen holde en jevn gange hele tiden. Pang sa det på rundt 90
Meters dyp, nå var det skikkelig bra fisk på!! Den drog ut sene fra penn fathom 2 speed snella mi og jeg lot den bevisst få kjøre seg godt før jeg i det hele tatt vurderte og sveive den opp. Disse rasene fra fisken var nesten orgasmiske, man kjenner at man lever!! Etterhvert som den begynte å bli sliten startet jeg forsiktig innsveiv. På vei opp hadde den noen nye ras ned igjen, men nå hadde jeg strammet bremsen mer på snella mi og penn regimentstangen dempet rasene helt perfekt med stangtuppen sin.
Opp kom en meget bra sei som
var dobbelt så stor som den på 5,1 kg. Espen kleppet fisken og Pedersen brølet runget i fjorden. Denne fangsten var jeg virkelig fornøyd med!
Det er så gøy!!

Enda en gang guidet Espen Knarvik til 100 prosent klaff. Sebastian fikk også dratt opp vassilden sin og kunne sprette doc flasken sin og feire art nr 72 ! Gratulerer Sebastian, vel fortjent!

Det ble en liten time med sløying og skjæring av fiske filleter før vi vendte tilbake til båthavna.

En stor takk igjen til Espen Knarvik som åpner opp huset sitt for oss, ordner med båt og tar oss med på
sine beste hotspots. Dette settes utrolig stor pris på!
For min del fikk jeg full utelling og skal leve leenge på denne opplevelsen og turen:)

Takk for Turen Seb :) 

Ps: Savage gear reel eel funker fjell! Den blir liggende fast i mitt fiskeskrin fremover, uten tvil! Anbefales!