13. sep, 2015

Taggmakrell . Art 66 i år ( og ny PB)

Etter tips fra Davidsen Junior og Senior om at de hadde fått noen taggmakreller et sted ute på Eigerøy var det på tide og ta turen ut å fange noe nytt til den nye artslisten min. 
 
Taggmakrell /hestemakrell er en eksotisk art som hører til taggmakrell familien. Noen ganger dukker den opp ganske tallrik i Norge, mens andre år er den fraværende. I fjor møtte jeg den på hommersåk, men da i svært små eksemplarer, jeg fikk i det minste sikret meg arten den gang.. Men vekta var muligens ca 50 gram. 
 
Denne gang skulle det bli noe annet. Sammen men min fetter og faste fiskekompis satte vi kursen mot Eigerøy. Selvfølgelig bommet vi ca 100 meter i luftlinje og tilbragte de fleste timene i god tro på feil sted. . Her fikk vi plenty av makrell, fin lyr og flott torsk som kom rett fra havgapet.. Taggmakrell.. Mest nei. 
Jeg ringte Davidsen JR som kunne fortelle at vi burde flytte litt på oss. ' taggmakrellen står i strømmen ' var hans klare beskjed. 
 
Vi gjorde slik sjefen sa pr telefon og flyttet oss til rett sted. Undertegnede tok noen kast og første taggmakrell kom helt inn til land, men falt av under landing. Etter noen ufine gloser og nesten en stang som knakk i vredens øyeblikk , tok jeg heller et nytt kast. 60-70 meter fra land og helt ned på en 25 meters dybde ca.  Fisk på igjen. Opp kom en doublet  av taggmakreller, perfekt kroket og perfekt landet. Det som etterhvert har blitt et kjent jubelbrøl brøt ut fra en halvsliten Raphael som har ligget med influensa en ukes tid. . I tillegg kom det også en eldre mann kjørende i ei jolle rundt neset hvor jeg stod. Han virket noe forundret..'typisk disse utlendingene, nå har han fått en makrell og er så glad at han brøler' .. var nok jolleskipperens tanke . Han skulle bare vist.. Et jubelbrøl gis kun til en skikkelig fangst! 
 
Den største av de to veide 492 gram. Den andre var en del mindre, muligens rundt 400 gram. Ok økning på min egen pers og i følge Davidsen Senior er dette pers til nå på dette stedet. Utrolig gøy:-) 
 
Den satt desverre ikke for Sebastian denne gang som heller måtte ta til takke med en 2,5 kg torsk, en lyr på halvannet kilo, hvitting og minst 50 makrell.
Han skal ha for god innsats selv om taggmakrellen ikke ville for ham denne gang..Det hadde jeg forøvrig ikke trodd når det gjelder ' gutten med gullhårene proppet i hele rompesprekken ' !  Du tar den neste gang Seb.
 
Tusen takk for turen til Sebastian og takk for info om spot til taggmakrellen  Øystein Davidsen og Sigurd Davidsen. Fin gjeng :) 
 
Hvordan fisket jeg taggmakrell :
For meg funket en sølvkroken pirken blå makrell i 40 gram med et sabikihekle i str #6 
Jeg fisket langs bunn hele tiden, da taggmakrellen mest sannsynlig holder seg mot bunn på dagtid og muligens trekker mer opp på kveldstid. 
 
Bunnmeite med paternoster skal også funke bra. Krokstr #6 - #2 med feks et pære søkke på 60 gram i bunn. Muligens litt aktivt fiske, som at du drar riggen forsiktig innover. 
 
Selv liker jeg best sluk og hekle til denne type fiske. 
 
Full skitt ! Art 66 i 2015 og ny pb ( personal best på taggmakrell)