28. aug, 2015

setter jeg all fisk jeg fanger ut igjen? Nehei!

Jeg kaller meg sportsfisker, men selvfølgelig setter jeg ikke ut igjen all fisk jeg fanger. Noe blir med hjem som agn til videre fiske og god matfisk blir selvfølgelig middag!
Mange mennesker kvier seg til fiskemiddagen. Ikke rart egentlig dersom vi snakker om 'kokt torsk full av bein , kokte poteter og noen overkokte gulerøtter... ' 
I et slikt tilfelle hadde jeg heller valgt ei tørr brødskive med gulost 
 
Jeg er veldig glad i å lage mat . At fisk og sjømat står på favorittlisten min kommer neppe som en tikkende bombe, men det er et 'men' !
Som all annen mat MÅ det være skikkelig tilberedt! Fersk og beinfri skal den være! 
 
I ferskvaredisken får man kjøpt skinn og beinfri fisk, men jeg vil heller gjøre det selv. Ikke bare sparer jeg penger, men selvfanget føles svært bra;) 
Det er heller ikke noen kunst å filletere fisk. I vår tid kan det læres via en enkelt youtubevideo. 
På bildet har jeg skinn og beinfrie (selvfølgelig selvfisket Smiler stort) torskefilleter. Jeg lar fisken ligge lettsaltet i 30 min slik at vesken trekker ut, da blir den fastere i fisken ... Påå ein mååda {#smileys123.tonqueout}
 
Jeg har laget en mos av søtpotet, et par vanlige poteter og smakt til med hvit pepper, sort pepper og salt. I mosen har jeg brukt ekte smør og spedd med litt varm melk.
 
Fisken er grillet i ovnen , krydret med salt og pepper og smurt inn med aioli som gir en god hvitløks smak. 
 
Til slutt har jeg kuttet opp sprø og rå sukke erter som jeg har strødd over . Enkelt og svært godt!! :) 
 
Try it - its good! :)
 
Mer fiskemiddags tips kommer.