30. jul, 2015

Team fiskekompisane på nye tokt inkl 'kugalskap'

 

 
Jeg fikk tips om et sted hvor det blir tatt svært stor piggvar fra båt inne på en sandgrunne. Dette måtte jo selvfølgelig utforskes nærmere på nattestid med 'vindu' , vadebukse og hodelykt.
 
Jeg pakket utstyret mitt sent onsdags kveld og satte meg i bilen. Da jeg hadde kjørt et godt stykke hørte jeg noe 'leven' bak i bagasjerommet, opp fra bagasjerommet i stasjonsvognen min hoppet naboens katt frem og sprang panisk rundt i bilen . Jeg kjørte nesten av veien!! Hahaha! 
Den må ha kjent lukten av fiskeagn mens bakluken var åpen da jeg hentet utstyret mitt i boden. Nabokatten ble kjørt hjem igjen og turen mot den nye fiskeplassen startet på ny. 
På veien plukket jeg opp Sebastian pedersen, han sier sjeldent nei til en 'skattejakt' . 
 
Da vi etter drøye 40 min var fremme, rigget vi oss og gjorde oss klar til fiske. Forhåpningene var selvfølgelig skyhøye. I bekmørket gikk vi nedover på en gudsforlatt plass.. ' eg håpe ikkje dårr e kuer eller oksår her ' sa Sebastian. Han er nemlig svært lite trygg i slike omgivelser. ' neei, slapp av sa jeg', i det vi lyste rundt oss med de kraftige hodelyktene våre og kunne se minst 20 lysende øyne som stirret på oss i natten. Sebastian var allerede i gang med sprinten tilbake til bilen, men jeg beroliget ham nok en gang om at dette kun var harmløse kuer. Han hørte på meg , å vi tok en grei omvei rundt ' monsterene' slik at vi kom oss ned til sjøen. ' kuene' var svært nysjerrige og samlet seg godt rundt oss langs vannkanten. Sebastian likte dette svært lite. Nok eg gang sa jeg, ' sebb... Ro deg' så gikk jeg  opp av vannet og mot ' kuene ' for å bevise at Sebb ikke hadde noen grunn til å være skeptisk. Som sagt så var det bekmørkt her.. Jeg stod kanskje halvannen meter unna en ganske voksen ' ku ' da den snerrer godt med nesa og begynte med disse typiske sparka i bakken med bakbeina. ' oook, Sebastian eg komme uti igjen' sa jeg, mens jeg kjapt gikk uti sjøen igjen. Kuer var det definitivt ikke, men ung okser som virkelig ikke satt pris på vår htilstedeværelse.KulRødmer
 
Uti sjøen stod vi som 2 duster med hodelykter , fiskestenger og vadebukser mens 10 ung okser omringet oss på land.  
 
Effektivt fiske ble det ikke, timene gikk på å finne en fluktplan fra disse illsinte beistene. Jeg klarte jo også selvfølgelig nok en gang å snuble i sjøen slik at jeg ble dyvåt. Kaldt og godt ;)  Vi klarte til slutt å lure oss vekk  med en puls på 460!!!
 
Team fiskekompisane på galskap... Ehh ja ! 
Ps: Nå vet jeg hvorfor tipseren bruker båt og unngår land i dette området ;-)
 
Denne går inn på topp 5 av blanketurer ;-)