10. jul, 2015

Art 56 i år. Abbor- men det skulle blitt mer..

Nå er jeg på familieferie i Kristiansand. Hiv og hoi , dyreparken og kaptein sabeltann show. ' jyysla sjååo'! 
 
Jeg tok en tur til Asgeir Alvestad i lillesand for å hente den nye Abu Garcia suveren stangen min ( som jeg forøvrig gleeder meg til og ta i bruk) 
Asgeir, snill som han er tok seg tid til å guide meg til litt steder hvor jeg kunne fiske litt nye arter for året. 
Art 56 satt som et skudd i et vann nokså nært huset hans. Abbor i babyversjon på snaue 100 gram. Art er art, derfor var jeg fornøyd med den. Denne har jeg større av fra før av  uannsett. Deretter skulle vi gå etter leirkutling. Arten var mest sannsynlig på plass, men i undertall da minst 20 svartkutlinger beit på istedenfor. 
Ingen lykke her.Rødmer
 
Neste var å prøve på bekkerøya. Asgeir sa at mellom hver femte ørret burde det være en bekkerøye. En liten times fisking og vi hadde begge flekket opp og kastet uti 30-40 små ørret. 
Mulig det er mellom hver femtiende nå , 2 år etter at Asgeir selv tok dem her:p Vel, fisk fikk vi og det var gøy. Men riktig art ville ikke ta. Sånn er det. 
 
Neste var gullvederbuk. 
Den skulle igrunn være ganske enkel så sant jeg fant den. Været har ikke vært på min side i dag. 7-9m/s og kikkfiske er null skitt. Allikevel er sjangsene større for fisk dersom man fisker, enn om man ikke fisker.. På ein mååda. KulVill
6-8 timer gikk  med til gullvederbuken. Utpå kvelden laget jeg en ny taktikk. Istedenfor og gå mange km rundt et vann for å lete etter den i 8 m/s vind ( som er ubrukelig) fant jeg ut at den heller fikk finne meg! Jeg foret godt rundt meg med en blanding av most makk og most mais. Jeg satt meg ned og ventet. Del 1 av planen funket som bare det. Gullvederbuken kom i nysjerrighet etter foret mitt. Flotte eksemplarer av arten på 1-2 kg. 
Del 2 av planen funket ikke like skitt, for agnet mitt under duppen ville den ikke ha.* Wtf*
Etter 6 gullvederbuk som bare svømte fint forbi, så skulle jeg egentlig gi meg. ' 5 minutt til' tenkte jeg. 2 stk kom sigende fra vannliljene, den ene over 1 kg og den andre må
ha vært minst 1.5kg. Den største snudde mot duppen min og svømte i mot, jeg gjorde klar jubelbrølet! Fast fisk? Mest og totalt NEI! Begge to svømte forbi agnet mitt .. Sikkert bare 2 cm i fra også.. Mens de helt sikkert bare lo høyt av meg og sa til hverandre ' hahaha, der lurte vi ham godt, den tullingen som står der og tror han skal få gull' .
Jeg ble egentlig bare stående igjen og måpe litt, før jeg lo litt oppgitt og ristet på hodet. NÅ VAR DET NOK for ikveld! 
 
Jeg skal prøve en endring i plan 2. Gullvederbuk skal jeg ha på lista før jeg reiser hjem til Stavanger! 
Ny dag i morgen, eh .. Eller faktisk senere i dag blir det.
 
Lite skitt i dag, men sånt er fiske noen ganger. En ny art for året er ihvertfall bedre enn ingenting :-)
 
'Born2fish' du liksom... Ehh... Ikke i dag nei..
 
Stor takk til Marianne som tok med seg ungene til dyreparken en ekstra dag slik at jeg fikk sjangsen til og øke den nye artslisten selv om vi er på ferie, du er best Marianne!  Og en stor takk til Asgeir Alvestad som guidet og viste meg spotter, alt lå til rette.. Alt utenom fiskelykken.
 
Ny og bedre rapport i morgen ( fredag) håper jeg :-) 
 
 
- Raph