23. jun, 2015

Art 50 og 51 i 2015 !!

 

Nå er det fullskitt igjen! På 6 måneder har jeg fisket 51 forskjellige fiskearter og må ærlig innrømme at jeg føler meg pittelitt stolt i dette øyeblikk. Liker
Art 50 ble en sørv på 264 gram, helt ok størrelse til stavanger å være! Den fikk jeg på hjemmelaget deig av mel og vann på krok og dupp i stokkavannet.
 
Art 51 ble en pitteliten tangkvabbe .
Endelig satt den etter noen turer uten hell. 
Min fetter Sebastian ble med meg på turen og nok en gang spilte haukesynet hans en avgjørende rolle. Hvordan han klarte å se denne lille krabaten som omtrent går i et med bunnen den ligger på er helt utrolig! Tangkvabben var så liten at jeg måtte ty til mikrokrok for at den skulle kunne bite på. Endelig er arten krysset av for i år og heldigvis i et lite eksemplar siden jeg har lovet at den skulle få bite meg i fingen når jeg igjen tok den! BlinkerDenne biter HARDT og jeg er glad for at den var liten, ellers ville det gjort fryktelig vondt. Video blir lagt ut ;-)
 
Takk for hjelpen Sebastian!!
Full skitt:-)
 
Litt om tangkvabbe:
 Den kan bli 18 cm lang og skifter farge utifra bunnen den ligger på. Noe som gjør at den er vanskelig og få øye på. Den liker seg i fjæresonen og ned til 30 meters dyp i tang og hard bunn. Den biter HARDT!
 Effektivt agn for arten er kokt reke.
- Raph