9. jun, 2015

Art 46 i år. nordlig knurrulke:)

Nok en tur til lysefjorden. I dag dreide det seg hverken om steinbit, lomre, fløyfisk eller gapeflyndre. Jeg hadde kun et mål i dag, nemlig nku (nordlig knurrulke). 
 
Jeg har hatt en målrettet tur etter arten tidligere i år, men uten 'fullskitt' Denne gang skiftet jeg taktikk og byttet ut kokt reke med små makrellbiter og sabikihekler med krokstr 12. 
 
Ikke mindre enn 8 fiskestenger lå klar på brygga for denne gang skulle jeg ha den! Jeg rigget stang nr 1 med sabiki og makrell. Kastet ut 50-60 meter mot dypet og fikk napp med en gang. Lomre...feil art.
Agnet om på nytt og kastet ut igjen. Etterpå rigget jeg stang nr 2. Samme rigg som den første. Denne kastet jeg 8-12 meter ut og i det riggen traff bunn kjente jeg et lite napp og en liten fisk som tok med en gang. Sist gang var det en gapeflyndre, men denne gang var det arten!! Noen ganger skal det ikke lange tiden til før det klaffer:-) 
Art nr 46 done, nordlig knurrulke på 14.1 gr! ;-)
 
Det som er litt ekstra spessielt med denne arten er at den er sjelden. Det finnes mange av den på et sted i lysefjorden, men så vidt jeg vet er det ikke mange plassene i Norge at man kan få denne på stang. Wikipedia sier at den liker seg på dybder fra 50-250 meter og kan bli 17 cm stor. Med andre ord, det er ikke en fisk som er lett å fange med mindre man vet hvor den er. 
Jeg fikk den på samme sted i 2014, men er svært glad for et gjensyn med arten i år:)
 
Metode: Sabiki rigg str 12 (salarsport.com)
Små biter av fersk makrell som agn.
Jeg tok den på ca 15-20 meters dyp i lysefjorden.
Jeg valgte å fiske utenom tidevannsskifte i håp om minst mulig innblanding fra andre fiskearter. Det viste seg å funke .
 
 
FULLSKITT!!! 
Vh en fornøyd Raphael