9. jun, 2015

Det ble seifiske og fiskekaker i dag ;-)

 

Vi er komt til Juni. På samme tid i fjor var det full sommer. Til nå har desverre sommeren vist seg og være fryktelig sjenert.
Sterk vind og 15 grader ute , men jeg bestemte meg allikevel for og ta meg en tur ut til vigdel stranden med et ørlite håp om en horngjel eller fjesing som nye arter på den nye listen min. I juni 2014 var både horngjel og fjesing en plage , da de ble agntyver når jeg skulle fiske sjøørett og piggvar.. så lett har det ikke vært til nå. Det skyldes nok vanntemperaturen ;)
 
I det siste har jeg kun jaktet art etter art for å få den nye lista opp til et respektabelt nivå. Det er gøy å jakte fiskearter, men det tar fra meg noe veldig viktig.. roen over det og bare fiske. 
Da jeg kom til vigdelstranden i dag og gikk ut på berget hvor jeg bruker å stå, så fikk jeg en ro jeg ikke har kjent på lenge. Lyden av de store bølgene som slo mot berget, solnedgang og lukten av friskt hav. Det er terapi! 
Jeg kastet snøret med paternoster takkel og makrell agn uti sjøen, plantet stangen trygt i steinsprekkene , satt snellebremsen på nesten minus, la meg ned og rett og slett nøyt tilværelsen. Utrolig deilig! I dag betydde ikke artsfiske noe, det var rett og slett bare deilig og nyte bølgelyd, sjølukt og Guds frie natur.
 
Jeg er faktisk ikke sikker på hvor lang tid det gikk før jeg fikk run på snellen for jeg låg i halvsvime og nøt tilværelsen. Jeg tok opp stangen og gav et godt mothugg. Fin fisk satt på og gav meg litt fight, litt skuffet ble jeg når det viste seg å være en sei og ikke en sjøørett, men den hadde fin size. Jeg vet godt at dersom det er en sei i området så er det flere, derfor ble det rett og slett seifiske ikveld. 
En time med mye napp og 4,6 kg renskåret sei senere var jeg fornøyd med fisketuren og pakket sammen.
Null skitt iforhold til nye arter. Men fullskitt i form av fin størrelse på seien og opplevelsen ved sjøen. Det gjorde godt!!
 
Nå skal jeg lage fiskekaker.
Ferske og beinfrie seifileeter i blenderen sammen med potetmel, melk, chili, gressløk, salt og pepper. En middag som både voksne og barn liker! :-) 
 
Fiskemetode : 
Paternoster takkel. Ca 1,5 meter langt bundet med fluorocarbon sene. 2 kroker , sakuma chinu #1 og 2/0 med 40 cm mellomrom til krokene.
Makrell strimler som agn.
 
Sei stimen kom ca 10 min før tidevannskifte og jaktet i ca en time før det roet seg :-)
Horngjel og fjesing eller nye arter dukker nok opp tidsnok håper jeg.
Slik at jeg kan kommer over 45 arter på den nye listen min som startet i Januar i år.
Men i dag gjør det ingenting at den står likt. Jeg er fornøyd med fangsten ;-)
 
- Raph