6. jun, 2015

Livet har kontraster :)

I går  spilte jeg sammen med bandet mitt No Diggedis. Vi hadde en spillejobb på viste hotell. 
'Rockn roll' livet har vært en del av meg i 12 år. I ungdommen var det nesten en selvfølge å dra på nach etter en konsert. 
Livet har endret seg en smule.. eller egentlig mer enn en smule, heller et helt brød! 
Etter at spillejobben var ferdig og sakene mine var pakket dro jeg hjem og skiftet fra 'popklær' til fiskeklær.
Men tanken streifet meg ganske kraftig..  Hva driver jeg egentlig på med? En ting er at jeg fisker, det er jo normalt, men jeg fisker etter alle typer fiskearter hvor noen av dem veier under et gram.
Kvelden gikk fra applaus og dansende publikum på ca 200
mann til at jeg 1 time senere falt på sjøen nok en gang under jakten på en fisk som så vidt bikker 10gram. Dersom du har lest mine tidligere blogg innlegg, så vet du at jeg har gått på tryne i sjøen noen ganger før dette året;) Her satses det hardt må du forstå.Kul Heldigvis er der bare og dra hjem å
bytte klær. Jeg var klar igjen etterpå .
'Desverre 'ble det med noen skrubber og rødspetter denne gang. Ingenting som fikk artslista mi til å vokse.
 
I år har jeg startet artslisten min på ny. Den gamle listen er basert på
et helt liv med fiske, noe som gjor meg usikker på om jeg egentlig har fått alle artene jeg trodde.. tvilen har komt sterkere etter at jeg har lært mer om artene nå i senere tid. På grunn av dette ble valget svært enkelt. Jeg gjør det på ny! Jeg vil dokumentere hver art jeg får, slik at jeg er 100 prosent sikker. En artsliste er egentlig personlig og folk må selv velge hvor seriøst de skal gjøre den- det viktigste er at man skal ha det gøy med det. Jeg for min del har valgt å blogge om dette, derfor er det meget viktig for meg at min egen liste er helt korrekt, derfor tar jeg det ganske seriøst :)
 
Siden jeg startet listen på ny i Januar 2015 har jeg nå fisket 45 forskjellige arter i Norge. Selv er jeg langt i fra fornøyd med resultatet.. Etter planen skulle jeg vært på minimum 50 til nå. Men ting går ikke alltid etter planen- feks er sommeren meget sent ute og været spiller ikke på lag med meg om dagen nå. Men sånt er det noen ganger.
 
Tilbake til at jeg sa at en tanke streifet meg... Er jeg totalt gal? 
Jeg gjør alt i fra båtfiske etter stor fisk til vadefiske med hodelykt på nattestid.. Jeg fisker også med mikroutstyr etter fisker på størrelse med en halv lillefinger.  Sistnevnte er vel egentlig det som er mest sært sånt sett. 
Gal har jeg alltid vært ;-) Men sannheten er at jeg er veldig glad for at jeg valgte artsfiske for to år siden. Lærdommen jeg får om sjø, vann og fiskeliv ville jeg ikke vært foruten. I og med at jeg jobber med fiskeutstyr på
Xxl forus, så kan jeg ærlig og oppriktig fortelle alle mine gjester ( kunder) om hva som funker. At artsfiske har gitt meg utrolig mye er det ingen tvil om. Ja.. noe av det er utrolig sært, men hver tur jeg er ute og fisker så lærer jeg stadig noe nytt. Jeg får studert et stort antall fiskearter , jeg lærer hva de spiser, når de jakter og ikke minst hva som er beste fiskemetode for fangst. Torsk, sei og lyr er blitt lett! Dette får jeg som 'bifangst' under nesten hver fisketur om jeg ønsker det. 
Jeg har satt meg et personlig mål på hvor mange arter jeg vil oppnå i år og jeg skal gjøre mitt beste slik at jeg klarer det. Målet er minimum 80 arter på et kalenderår. Kanskje er jeg dum som skriver det slik at alle kan lese det? Vel.. Det er to alternativ : Enten går det, eller så går det ikke:-)
Tiden vil vise. Kontrasten er stor i fra og være en 'kul' trommeslager  til at folk kan se en galning som til tider ligger langstrukket på en bryggekant og fisker med mikroutstyr etter mikrofisker.
Men jeg liker det og det er den jeg er:-) 
Seal synger i sangen ' crazy' 
-We're never gonna survive unless we get a little crazy-
 
Amen for that! 
 
Ps : Arten på bildet er en nordlig knurrulke  som jeg tok på stang og krok i 2014.