16. mai, 2015

40! Team fiskekompisene på nye tokt:-)

 

Når har jeg nådd min første milepæl for året! 40 forskjellige arter siden 2015 startet.
( På bildet er rødflekket kutling, kantnål og Sebastian med en grov ålekvabbe)
 
Art 39 ble en rødflekket kutling.
Denne fisken er en av mine favoritter fra kutlingfamilien. 
Jeg fisket en del av arten i 2014 og trodde at det skulle bli plankekjøring denne gang også, men nei.. Ikke helt. Fisken spottet vi inni et steinhull. Jeg pressenterte agnet noen cm ifra den, men gadd den svømme bort til agnet mitt? svarer er nei!  Nede i steinhullet låg den vanskelig til , jeg prøvde mange ganger å få agnet bort til fiskemunnen. På forsøk nr ' alt for mange' fikk jeg det endelig til. Rødflekket kutling på 14 gr done! 
 
Turen gikk videre til Randaberg.
Masse store kantnål ventet der. Nålefisken var ikke i bett.. Men greit nok det .. dette var ikke kvelden hvor ting skulle gå på glatte skinner;-) Tolmodigheten ble satt på prøve .. timene gikk, kantnålen gikk ikke. 
'Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves' Hvem enn som sa det en gang i tiden hadde rett! Etter to timer kom kantnålene ut fra tangbladene og ville jakte. Plutselig ble mysisen min (en knøttliten råreke- google it)  target for kantnålene. Jeg følgte nøye med .. En kantnål slurpet i seg agnet mitt.. Jeg telte 1,2,3,4,5,6,7,8 og gav et mothugg. Fisken satt! 
Art 40 i år. Juuhu! 
 
Vekten landet på 55.3 gr. Specimen og personlig rekord:) 
 
Mine tips og erfaringer om Rødflekket kutling.  Det er ikke lett og se om det er svart eller rød som ligger på bunnen, de kan se ganske like ut. Rødflekket er mer redd for hodelykta enn svartkutlingen. Det er som regel det som gir meg en indikasjon på at det er rett art.. Selv om dette trikset ikke alltid stemmer da. Normalt sett tar den agnet lettere enn fisken min gjorde denne gang også
Agn: Liten bit av kokt reke. 
Krokstr #10-#14 
Nattestid: ca midnatt 
 
Stor kantnål: 
Mysis eller tangloppe som agn.
Tolmodighet(!!)
Tanago smallest krok ( se under kategorien mikrokroker) 
Når den tar agnet, så skal den første suge det gjennom nebbet som er ganske hardt. Når du ser agnet går inn i nebbet så må du telle til 10.. Nålefisken må ha svelget det før du gjør mothugg, ellers kommer bare kroken ut igjen.
 
God skitt! 
Takk for turen Sebastian Pedersen:)