14. mai, 2015

Makrell og bergkutling som art 37 og 38

Makrellen er kommet! 
Det var ikke store stimer jeg traff på da jeg fisket fra land i Aspervika på Sandnes, men to makrell ble det på 15 min.  Den er i det minste kommet da.. Selv om det blir bedre og bedre utover i året.
Makrellen ble art 37 på den nye artlisten jeg startet i år. 
 
Makrellen er ikke en fisk jeg trenger å skrive noe tips om. Den tar alt! Finn stimen, krok fisken og ikke mist den på veien opp. Enkelt og greit;-) 
 
Skal du bruke makrellen som agn, så videreformidler jeg Asgeir Alvestad sine tips. Skjær den gjerne opp i fileter og frys den ned i ønsket agn porsjoner. Filetert fisk tar mindre plass en hel fisk.
 
Så var det tid for nattmeite med team fiskekompisene:  
. På kjøreturen ut til fiskeplassene ble vi underholdt av en russ som tok armhevinger midt i veien + 3 russejenter som sprang nakne over bybrua I Stavanger. 'Det e tydeleg sleik ungdommen lika det' 
Litt ekstra piffi i fiskehverdagenHvisker
 
Målet mitt for natten var ikke nakne russejenter, men rødflekket kutling;-) 
På grunn av sterk vind, så fikk jeg ikke skikkelig sikt i sjøen. Derfor kjørte vi til hundvåg for å sjekke forholdene der. Rødflekket kutling fant vi ikke , men bergkutling var der. Jeg fikk en på hele 0.8gram ;)  Art 38 ! 
 
Bergkutling: 
En liten kutling art som du finner langt inne på grunna. Ofte står den på steiner eller rundt steiner inne på sandbunnen. ( les mer på fiskipedia.no) 
Den er meget bitevillig dersom du pressenterer et fragment av kokt reke for den. Du vil nok oppleve at flere bergkutlinger samler seg rundt agnet ditt. Min metode i dag var en owner tanago smallest agnet med et rekefragment. Et lite splitthagl noen cm over kroken.
I fjor tok jeg den på samme metode, bare med med en mustad #20 krok. 
 
Kort oppsummert: Nakne russejenter på bybrua, 2 nye arter for året = god
Skitt. 1-0 til den rødflekkete kutlingen da, men det var dårlige 'lag' i dag pga elendig sikt og vind. I'll
be back soon! ;-)
Takk for turen Sebastian:)
 
Raph