9. mai, 2015

Kloskate jakt i Frafjord

På jakt etter klo skate med Tommy Berg Lian.

 
I mens russen fester i kongeparken er to fiskeglade karer på vei til Frafjord som er kjent for kloskater. Bilen er proppfull av fiskestenger og gode fiskehistorier og humøret er på topp selv om klokken nærmer seg midnatt. 
 
Vi ankommer stedet. Jeg rigger opp 3 stenger etter skaten og agner med makrell på sakuma chinu krokene mine. Det er stille og kaldt i natten, men store stimer av 3pigget stingsild noen krill og glass kutlinger underholder oss litt ved bryggekanten. Tommy rigger mikrokroker for å prøve seg på ny art i form av glasskutling. Den lille mikrofisken vil ikke ta, men det visste vi vel egentlig.. Vi har begge to våre timer med frustrasjon etter denne *ikkfisken.  Jeg sjekker agnet mitt, slimål #%#% ufyselige skapninger som ødelegger takkel med slim og graps. Etter en rensk og nytt agn hiver jeg ut igjen slik at stengene kan meite. 
 
Tommy fortsetter mikrofiske sitt og drar opp en sandkutling på 7.1 gram. I villmarksliv står Norges rekord på 6,9 gram. Nå er ikke fisken kontrollveid enda, men det lukter ny nrek på Tommy her!!! 
 
Jeg sjekker agnet igjen, en ok svarthå kommer opp. Kult det, for det var en manglende art på den nye lista mi. Dermed kunne jeg skrive ned svarthå som art 36 i år.
Det ble ingen kloskate denne gang..  Men jeg kommer tilbake. 1-0 til kloskaten er stillinga i skrivende stund. 
 
Før vi kjørte hjem tok vi turen innom en dypvannskai. Der såg vi flotte rognkjeks på 1.5kg ++ . Ingen lot seg fiske på desverre, men kjekt syn uannsett:-) 
 
Kort oppsummert: Tommy med potensiell Norges rekord på sandkutling og jeg fikk art 36 for året 2015. Ikke full skitt, men god skitt;) 
 
Svarthå: 
Tok på et glidende takkel laget med trilene fluorocarbon og sakuma chinu kroker i str #1 agnet med makrell strimler. Fra land og ca 15 meters dyp. 
 
Sandkutlingen til Tommy tok på en Owner tanago half moon krok agnet med en mikrobit  av gulp børstemakk + et lite splitthagl over som søkke. Kikkfiske på 1 meters dyp.
 KulLiker