26. apr, 2015

Søndagsfiske med Benjamin 5 år

" Pappa eg vil fiska" sa min eldste sønn Benjamin. Det klinger som krystall i mine ører når min sønn sier noe sånt.  Hva vil du fiske da ? Spurte jeg. Svaret var klart: " eg vil ha to nye arter" . At det er en del snakk om fiskearter fra en hvis pappa i huset her, rager det ingen tvil overKul

 
Jeg tenkte at flyndrefiske kunne være noe, derfor satt vi oss ned sammen og bandt opp noen flyndretackle. Benjamin var ivrig med  på hele prosessen- det er en viktig del av fiskingen at barna lærer seg å knytte tackle ( fiskehekle) selv. Som alltid sverger jeg til Sakuma chinu krokene. Frode fra www.salarsport.com sendte meg noe perler og 'pynt' fra 'Tronix' sist uke som vi brukte på tacklet i dag. Anbefales!
 
Når vi var klar dro vi ut til et sted hvor jeg vet det er bra med sandflyndrer og leppefisker.  Benjamin var i seget å dro opp første rødnebb etter første nedslipp. Rødnebb nr 2 satt like etterpå. Så ble det strømskifte(flo) og flyndrene kom i bett. 2 sandflyndrer ble det på guttungen før vi avsluttet fisketuren med litt titting rundt i fjæra etter krabber og småfisk. En perfekt dag for både far og sønn :)