5. apr, 2015

team fiskekompisene feat Andreas Vik = Heftig action

Specimen , ny art og steinbit action om natten ! 

Jeg startet alene på ølberg. Målet var ålekvabbe og tangsprell som arter for året 2015. Ålekvabben satt etter 10 min. Knøtt liten, men art er art. Tangsprellen fant jeg ikke, selv om den ikke pleier å være et sjeldent syn der ute . Jaja..
 
Etterpå dro jeg avgårde for å treffe Sebastian Pedersen og Andreas Vik . Andreas var på jakt etter hornkvabbe som ny art.  Vi fant noen hornkvabber, men alle var sky og lite bitevillige.. Kanskje svaret på dette var at en steinbit på rundt 10 kilo daffet rundt på sandbunnen- fokuset vårt ble med en gang å fiske på dette monsteret. Sebastian ropte ' kem tar an?!'  ( akkurat som dette skulle være en lett match :p ) vi stod med lettfiskestenger, små kroker og var alt annet enn klar for noe i dette kaliberet. Steinbiten ga oss 10 minutter med god underholdning, den viste oss hvorfor den er majestet i sjøen mens den langsomt svømte rundt og knuste store krabber med de kraftige kjevene sine. Å se noe så stort og heftig  på 2 meters dyp går rett inn på topp ti lista i fiskelivet mitt! Helt utrolig!!  
Når steinbiten til slutt svømte videre ut mot dypet fortsatte vi letingen etter hornkvabben. Etter en liten time fant vi en bitevillig en og Andreas kunne notere seg ny art:-) 
 
Turen gikk videre til Mekjarvik hvor målet var paddetorsk. Det tok ikke lang tid før Andreas fikk en på kroken.   Så var det min tur. Nede i hullet mitt tok den første padda agnet (kokt reke) , men jeg var for treg med å dra den opp. Selv om jeg er storfan av fireline, så er det mono sene som er tingen når det er snakk om skarpe steiner og kanter. Braiden slet seg og røk:/ Jeg rigget på nytt og slapp ned i samme hullet. Jeg hadde ikke mono fortom tilgjengelig , derfor ble riggen satt på fireline igjen. Det ble å sette hodelykten på full guffe og gjøre meg klar til å rykke opp med en gang jeg såg padda sluke agnet mitt. 5-6 min gikk, jeg så noe gråsvart  nede i sprekken og røsket den opp i full fart . Ny PB ( personal best og specimen på 680 gram!! 
 
Denne turen va hundre prosent 'skitt'!! Fytti så gøy :-)