2. apr, 2015

Kveite på stang i stavanger!

Fangsten ble tatt 19 mars i år, men  denne bloggen eksisterte ikke på den tiden, derfor skriver jeg om det nå:)

Det som gjør fisking så  utrolig spennende, er at du aldri vet hva som ligger på bunnen. Tro det eller ei, men kveite var en art jeg manglet. 

Målet var flatfisk. Jeg fant en spot hvor det er rikelig med flyndrer, men lite visste  jeg at det skulle bli full 'skitt' på denne turen. Jeg kjørte et lett utstyr som passet til fiske  jeg skulle gjøre.. En 12-20lb Shimano beastmaster slim og en haspelsnelle i 5000 klassen.

Jeg brukte et av mine hjemmelagte flyndretackle med relativt små kroker (#1) agnet med reke og makrell. Plutselig fikk jeg bånn gass utras på snella. Etter en god fight  glimtet jeg noe stort nede i sjøen. Da det gikk opp for meg at jeg faktisk sloss med en kveite ble jeg temmelig varm i toppen. Historien endte godt og kveita ble  landet. Denne arten  kan bli over 3 meter lang og veie 300kg, så min fangst  var en liten promp til arten og være..noe min eldste sønn på 5 år bekreftet når jeg stolt skulle vise ham fangsten min.. " pappa, det e jo bare ei flyndra.. Eller ein babykveita" . Vel.. selv om jeg ikke nådde min sønns krav, nådde jeg en milepæl i livet mittKul{#smileys123.tonqueout}ny art - 8,9kg og 86cm- Et større eksemplar får jeg ta senere. Det ble ikke C&R på denne.. Så god mat må hjem på bordet!  Kjekk opplevelse! 

-Raph